Můjplynoměr.cz

Červená řepa je vhodná pro jarní detox i proti alergii

S příchodem letošního dubna na mě přišla výrazná jarní únava v kombinaci s alergií na břízy. Této situaci moc nepomáhá ani můj častý pobyt na čerstvém vzduchu, kde často s alergeny přijdu do styku. Rozhodl jsem se proto minimalizovat únavu posílením imunity a zejéna pak úpravou jídelníčku směrem ke zdravé stravě.

Velmi vhodnou zeleninou se ukázala být červená řepa. Nejen, že je možné ji v kuchyni využít takřka v jakékoli podobě (syrovou, vařenou, pečenou), ale také disponuje silnými detoxikačními vlastnostmi. Lidskému tělu navíc předává mnoho prospěšných látek, minerálů a vitamínů.

Červená řepa je skvělým pomocníkem v kuchyni

Osobně mám nejraději řepu ve sterilované (zavařené) podobně. Ale je to pouze z toho důvodu, že jsem zaněprázdněný člověk a takto je pro mě tato zelenina nejdostupnější. Jednoduše si koupím sklenici od Hamé v supermarketu. Jinak ale doporučuji konzumovat řepu v syrovém stavu, kdy si ponechává všechny důležité složky. Je možné ji takto přidat např. do salátu, ale i do smoothie, je-li to váš oblíbený způsob konzumace ovoce a zeleniny.

Nutriční složky červené řepy včetně receptů najdete na mém webu věnovaném právě této skvělé zelenině http://cervenarepa.eu